≡ Menu

FYO verleden en toekomst

FYO -weer terug op het oude nestSAMSUNG

Creatief aan de weg blijven timmeren vergt ook veel brainstormen. Wat je ook doet en bedenkt, je kunt nooit met zekerheid zeggen of iets aan zal slaan en het wat grotere publiek zal bereiken. In de afgelopen jaren heb ik een mooie tijd gehad bij het Kunstpunt in Castricum waar ik de bovenverdieping bezette met mijn viltwerk. Een van de hoogtepunten was de Kunstfietsroute en het meedoen aan het culturele programma van de Jac Tijsseschool waarbij 56 leerlingen kwamen vilten. Het heeft geresulteerd in een groot wandkleed samengesteld uit de vele viltlappen die de leerlingen hebben gemaakt. Het heeft nu een plek in de school gekregen. Leuke mensen ontmoet en geprobeerd om er een creatieve ontmoetingsplek van te maken. De naam FYO ( For You Only ) aangepast aan het Kunstpunt en wel het Viltpunt. Dat was heel toepasselijk op dat moment omdat er veel “punten” waren bij het Kunstpunt! (Ontmoetingspunt, wachtpunt, werkpunt, enz )

Aan alles kwam wat snel een einde omdat het pand waar we in gevestigd waren, werd verkocht. Per 1 juli 2015  was FYO feltwear weer terug bij haar roots in het oude atelier achter het woonhuis aan de Westergeest in Uitgeest. Zeker geen verkeerde plek maar te klein voor workshops, die blijven mogelijk maar daarvoor moet ruimte ingehuurd worden.

Stilzitten is echter iets wat niet in mijn woordenboek voorkomt. Er waren inmiddels in 2014 al plannen ontstaan om iets te gaan doen in Frankrijk op een prachtige locatie in de Haute Marne. Een creatieve vakantie, lekker bezig zijn met vilten of andere technieken en tussendoor ook genieten en relaxen in een mooie ambiance, even tijd voor jezelf nemen. Dat plan is nu verder uitgewerkt en ik ben benieuwd of het aan zal slaan bij jullie! Laat het eens weten via een mail of je geïnteresseerd bent in zo’n vakantie in 2016. Je kunt het adres vinden op deze website bij “contact”. Binnenkort meer informatie over de “viltvakantie Frankrijk” via deze website en wil je voorinformatie dan graag even een berichtje!1234069_799044660119285_5725024331853085136_n

Het vilten gaat gewoon door, met de Viltkontaktgroep zijn we bezig met een project voor de Floriade 2022 in Almere, ism de Urban Greeners. Recentelijk een heerlijke viltdag gehad bij het Eksternest in Almere, ook voor de niet vilters een mooie plek om eens te gaan kijken!

Meer informatie:

Urban Greeners :

FRONT PAGE

Viltkontaktgroep:

http://www.viltkontaktgroep.nl

Eksternest Almere:

http://www.eksternest.nl/

 

 

 

 

Volgende bericht:

Vorige bericht:

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide