≡ Menu

Rianne Vermeulen en FYO-Felt/iberfusing

 

Rianne Vermeulen korte versie

FYO-feltwear is gespecialiseerd in fashionable feltwear met een persoonlijke touch.

FYO staat voor For You Only. Met deze naam wordt benadrukt dat de producten persoonlijk zijn, toegesneden op de persoon zelf waardoor het unieke van het product wordt gegarandeerd. Het is eveneens mogelijk een eigen ontwerp te laten vervaardigen op maat en in de gewenste kleuren en materialen.

Wie is Rianne?

Ik ben geboren in Breda en verder opgegroeid in Tilburg. Ik wilde altijd graag naar de kunstacademie maar dat vonden mijn ouders maar niks. Om toch mijn creativiteit kwijt te kunnen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de ND opleiding voor lerares tekenen en kunstgeschiedenis. Het creatieve deel van mij heeft me nooit verlaten. Toen ik in 2004 bij een bezoek aan het modemuseum in Lille als onderdeel van de culturele hoofdstad destijds, in aanraking kwam met de modeontwerper Yohi Yamamoto die vilt in zijn kleding gebruikte, was ik verkocht. De structuur van het materiaal sprak me erg aan en toen ik eenmaal thuis was besloot ik dat ik vilt wilde leren maken. Op een achteraf zaaltje in Akersloot, heb ik de 1e lessen in het basisvilten gehad. Het heeft me nooit meer losgelaten. Ik werd steeds leergieriger en ging wat cursussen volgen bij de grote ateliers met naam. Zo heb ik veel lessen gevolgd en uiteindelijk begonnen met mijn eigen atelier aan huis:  FYO-feltwear in 2004. Later ben ik verhuisd naar Castricum met een eigen atelier wat ik helaas na nog geen jaar gedwongen moest opgegeven omdat de eigenaar het pand verkocht. Na vele omzwervingen, werd ik in 2019 benaderd door Dorie van Dijk van atelier Fiberfusing, wat een bekende naam had binnen de viltwereld, met de vraag of ik Fiberfusing van haar wilde overnemen. Daar had ik wel oren naar en met veel enthousiasme ben ik begonnen met het organiseren van masterclasses met professionele viltdocenten op nationaal en internationaal niveau voor zowel beginnende als gevorderde viltsters. Voor individuele lessen, lessen op maat  en groepslessen kun je ook  bij Fiberfusing terecht.

Nieuwgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend informatie aan door een mail te sturen naar fyo-feltwear@live.nl of workshopsfiberfusing@gmail.com. Bellen mag ook + 31 646347447. Hoop je eens te ontmoeten bij Fiberfusing!

Rianne Vermeulen

Eigen werkstukken 

Doorgestikte sjaal Gevilte vaas met metaal
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide